Klubbinformation

 

Sundsvalls Kattklubb bildades 1 dec 1971 under ledning av SVERAK's dåvarande ordförande
Kurt Norén. Klubben anslöts till SVERAK 1972 med säte i Sundsvall.

Den första egna hobbyutställningen (propaganda) hölls i gamla Stadsbibliotekets festsal, Vita havet. Därefter har ett antal propaganda utställningar hållits fram till 20-års jubileumet 1991 då den första internationella utställningen arrangerades och därefter har klubben hållit internationella utställningar nästan varje år.

De första åren i klubbens historia ägnades åt hårt arbete med kastreingskampanjer och information om god katthållning för att bekämpa den okontrollerade kattökning och få slut på annonser om "kattungar bortskänkes". Under denna tid bildades fler kattklubbar med hjälp av bidrag från Sundsvalls Kattklubb.

År 1990 startades klubbtidningen KattSnack med information till medlemmarna.

Klubbens logotyp är gjord av Åke Arenhill i format av en tavla som en privat gåva till klubbens första sekreterare, Helga Söderholm. Logon är en vit katt med ett hjärta på svansen i rött mot en grön bakgrund. Den gröna bakgrunden symboliserar Medelpads skogar, den vita katten, snön och hjärtat, kärleken till katten.

Klubben arrangerar alltid Kattens Dag i Sundsvall med omnejd i olika djurbutiker. Vi har kurser i pälsvård, seminarier om avel och uppfödning, samt information från veterinärer och djurskyddsinspektörer. Studiecirklar har genomförts för "nybörjare i utställning", att gå assistent, uppfödardiplomering, kokardtillverkning m.m.

Text: Anitha Magnusson/Roseanne Forslund

 

Hederspris

Helt fantastiskt, SuK blev
Årets kattklubb igen år 2014


Motiveringen löd:

Inte i öst och inte i väst
Vilken bestämning passar bäst?
Ligger kanske mera mitt i
och kan kallas Drakars city
En kattklubb med ett särskilt stuk
Årets kattklubb det blev SUK
.
---------------------------------

Sundsvalls Kattklubb har av
SVERAK:s styrelse tilldelats
Hederspris som 
Årets Kattklubb
2012!!© Sundsvalls Kattklubb. All rights reserved. Ingen text eller bild får kopieras utan tillåtelse ©